PRZEDSZKOLE nr 1 w NAMYSŁOWIE

ul. Partyzantów 2

46-100 Namysłów

tel. 774100240

sekretariat@p1namyslow.szkolnastrona.pl

Ustawienia

Wyszukiwarka

Jadłospis

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLE NR 1 W NAMYSŁOWIE
06.05 - 10.05.2024
PONIEDZIAŁEK 06.05.2024 1.  CHLEB RAZOWY składniki: mąka żytnia razowa (gluten), mąka pszenna (gluten), mąka żytnia (gluten), woda, drożdże, sól
2. PASTA JAJECZNA składniki: jajka, ser biały (z mleka)
3. PAPRYKA CZERWONA
4. HERBATA LIPA
1. ZUPA KAPUŚNIAK składniki: marchewka, pietruszka natka i korzeń, seler  korzeń, por, wywar z mięsa z kurczaka, ziemniaki, kapusta kiszona (kapusta biała, sól)
2. KASZA JĘCZMIENNA (gluten)
3. GULASZ WIEPRZOWY składniki: szynka wieprzowa, cebula, czosnek, marchewka, pietruszka, seler korzeń, por, mąka pszenna (gluten), śmietanka 12% ( z mleka)
4.  SURÓWKA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ składniki: fasolka szparagowa, olej rzepakowy, cebula
5. KOMPOT AGRESTOWY
6. JABŁKO
1. BUŁKA WROCŁAWSKA  składniki: mąka pszenna (gluten), woda, drożdże, sól
2. MASŁO 82% (z mleka)/ RAMA 100% ROŚLINNA składniki: Oleje roślinne (rzepakowy (39%). palmowy), woda, sól,
 witamina A i D
3. POWIDŁA ŚLIWKOWE
4. KAKAO  składniki: kakao prawdziwe, mleko/ napój owsiany
WTOREK 07.05.2024
1. ZUPA MLECZNA Z MAKARONEM składniki: mleko/ napój owsiany, makaron ( pszenica durum - gluten, woda)
2. CHLEB ORKISZOWY składniki: mąka żytnia (gluten), mąka pszenna (gluten), mąka orkiszowa (gluten), woda, drożdże, sól
3. MASŁO 82% (z mleka)/ RAMA 100% ROŚLINNA składniki: Oleje roślinne (rzepakowy (39%). palmowy), woda, sól,
 witamina A i D
4. OGÓREK ZIELONY
5. KIEŁKI
6. HERBATA RUMIANEK



1. ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM  składniki: marchewka, pietruszka korzeń i natka, seler korzeń, por, wywar z mięsa z kurczaka, koncentrat pom (30%), ryż biały
2. ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA składniki: ziemniaki, mięso z fileta z indyka, brokuł, papryka, pieczarka, ser żółty ( z mleka)
3. SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ składniki: kapusta pekińska, kukurydza, pomidor, olej z 3 ziaren
4.  KOMPOT ŚLIWKOWY




1. KASZA MANNA NA MLEKU Z RODZYNKAMI składniki: kasza manna (gluten), mleko/ napój owsiany, rodzynki
2. MELON
3. HERBATA MIĘTA
ŚRODA 08.05.2024 1.  CHLEB SŁONECZNIKOWY  składniki: mąka razowa (gluten), mąka pszenna (gluten), mąka żytnia (gluten), woda, drożdże, sól, ziarna słonecznika
2. PAPRYKARZ (PRODUKT WŁASNY)  składniki: ryba makrela, ryż biały, sos pomidorowy (passata pomidorowa - 99%)
3. RUKOLA
4. KAKAO  składniki: kakao prawdziwe, mleko/ napój owsiany

1. ZUPA BOTWINKA  składniki: marchewka, seler korzeń, pietruszka natka i korzeń, por, ziemniaki, botwinka
2. MAKARON Z SEREM BIAŁYM I CUKREM TRZCINOWYM składniki: makaron ( pszenica durum - gluten, woda), ser biały ( z mleka), cukier trzcinowy
3. KOMPOT WIELOOWOCOWY  składniki: jabłko, agrest, jeżyna, truskawka
4. BANAN


1. CHLEB MIESZANY  składniki: mąka pszenna ( gluten), mąka żytnia (gluten), woda,drożdże, sól, cukier
2. MASŁO 82% (z mleka)/ RAMA 100% ROŚLINNA składniki: Oleje roślinne (rzepakowy (39%). palmowy), woda, sól,
 witamina A i D
3. SAŁATA
4. WĘDLINA DROBIOWA ( Z FILETA Z INDYKA)
5. SZCZYPIOREK
6. HERBATA Z CYTRYNĄ
CZWARTEK  09.05.2024
1. PŁATKI JAGLANE NA MLEKU  składniki: mleko/ napój owsiany, płatki jaglane
2. BUŁKA MAŚLANA składniki: mąka pszenna - gluten, woda, drożdże, sól, cukier, jajka, margaryna
3. MASŁO 82% (z mleka)/ RAMA 100% ROŚLINNA składniki: Oleje roślinne (rzepakowy (39%). palmowy), woda, sól,
 witamina A i D
4. MIÓD
5. HERBATA RUMIANEK

1. ZUPA ROSÓŁ Z ZACIERKĄ  składniki: marchewka, pietruszka natka korzeń, seler korzeń, por, koperek, wywar z mięsa z kurczaka, zacierka makaronowa (mąka pszenna - gluten, jajka, woda)
2. ZIEMNIAKI
3. KOTLET SCHABOWY składniki mięso schab wieprzowy, jajka, bułka tarta - gluten,
4. SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ składniki: kapusta kiszona (kapusta biała, marchewka, sól), cebula, olej rzepakowy
5. KOMPOT WIELOOWOCOWY  składniki: jabłko, agrest, jeżyna, truskawka
6. POMARAŃCZA


1. CHLEB RAZOWY składniki: mąka żytnia razowa (gluten), mąka pszenna (gluten), mąka żytnia (gluten), woda, drożdże, sól
2. SEREK BRZOSKWINIOWY skladniki: ser biały ( z mleka), brzoskwinie
3. HERBATA MIĘTA


PIĄTEK 10.05.2024 1. CHLEB ORKISZOWY składniki: mąka żytnia (gluten), mąka pszenna (gluten), mąka orkiszowa (gluten), woda, drożdże, sól
2. MASŁO 82% (z mleka)/ RAMA 100% ROŚLINNA składniki: Oleje roślinne (rzepakowy (39%). palmowy), woda, sól,
 witamina A i D
3. ROSZPONKA
4. POMIDOR
5. KAKAO  składniki: kakao prawdziwe, mleko/ napój owsiany

1. ZUPA FASOLOWA składniki:  marchewka, seler korzeń, pietruszka natka i korzeń, por, czosnek, śmietanka 12% ( z mleka), cebula, ziemniaki, fasola biała
2. RYŻ BRĄZOWY
3. SOS GROSZKOWY składniki: groszek konserwowy, śmietanka 18% ( z mleka)
4. PULPETY RYBNE  składniki: ryba miruna, jajka
5. SURÓWKA Z MARCHEWKI NA CIEPŁO Z KUKURYDZĄ składniki: marchewka, cebula, kukurydza, olej z 3 ziaren
6. KOMPOT WIELOOWOCOWY  składniki: agrest, porzeczka, jeżyna, truskawka, jabłko








1. PIECZONE JABŁKO
2. BUDYŃ ŚMIETANKOWY składniki: mleko/ napój owsiany, budyń - mąka ziemniaczana, mąka kukurydziana, jajko, cukier
3. HERBATA MIĘTOWO - JABŁKOWA
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy takie jak: sól, pieprz czarny, papryka czerwona słodka, curry, kurkuma, bazylia, tymianek, majeranek, zioła prowansalskie, liść laurowy, ziele angielskie, które mogą zawierać alergeny (gluten, soja, seler, orzechy, gorczyca,sezam)
Dzieci alergiczne mają wykluczone produkty alergenne z diety (stosownie do zaświadczeń lekarskich), bądź są one zastępowane produktami zamiennymi
intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji jadłospisu
woda mineralna do picia dostępna przez cały dzień na salach w grupach